5 گام آسان برای عکاسی ضد نور

عکاسی ضد نور

 

عکاسی ضد نور تکنیکی است که در آن، منبع نور در پشت سوژه قرار دارد که باعث می‌شود سایه‌ای از سوژه روی عکس ایجاد شود. از بهترین و زیباترین زمان برای عکاسی ضد نور یا سیلوئت، می‌توان به هنگام غروب یا طلوع خورشید اشاره کرد.

معمولا برای آن که در برابر خورشید نور کافی به سوژه برسد باید از فلاش استفاده کرد، اما وقت‌هایی هم هست که محو کردن جزییات سوژه دربرابر نور پس زمینه آنها می‌تواند جلوه ویژه ای به عکس ببخشد. این همان وقتی است که واژه ضدنور در عکاسی معنا پیدا می‌کند.

عکاسی ضد نور یک روش فوق العاده برای انتقال داستان، احساسات، حس و حال روحی به بینندگان عکس‌هایتان است. چرا که تلفیقی از سادگی و رمز و رازی نهان است. آنها به بیننده یک تصویر واضح از همه چیز ارائه نمی‌دهند و در عوض به بیننده این امکان را می‌دهند که با دیدن بخشی از تصویر بخش دیگر از با استفاده از تصورات خود شکل دهد.

استراتژی ساده برای گرفتن عکس ضدنور این است که سوژه (آنچه که می‌خواهید سیاه دیده شود) را در مقابل منبع نوری قرار دهید و نورسنجی را روی روشن‌ترین قسمت تصویر که در پیش زمینه (و نه سوژه) قرار دارد، انجام دهید.

با این کار سوژه شما نوری کمتر از حد لازم دریافت خواهد کرد و درنتیجه اگر کاملا سیاه نشود بسیار تاریک خواهد شد.

توضیحات فنی فراوانی در زمینه گرفتن عکس‌های ضدنور وجود دارد اما پیش از آن اجازه بدهید چند روش پایه برای این کار به شما معرفی کنیم. آنها را امتحان کنید و نتیجه اش را ببینید. در واقع آنچه سعی داریم در اینجا به شما آموزش دهیم این است که چطور دوربین تان را وادار به فکر کردن کنید تا دریابد کدام یک از قسمت‌های روشن تصویر بیشتر مورد علاقه شماست!

به این نکات در ادامه توجه کنید:

۱. یک سوژه مناسب انتخاب کنید

تقریبا هر سوژه ای رو می‌توان برای عکاسی ضد نور یا سیلوئت مدنظر قرار داد اما بعضی سوژه‌ها بهترند. سوژه ای انتخاب کنید که شکل قابل تشخیصی داشته باشد تا تصویر دو بعدی شده آن در کنار رساندن مفهوم برای بیننده جذابیت کافی نیز داشته باشد. این نوع عکاسی اطلاعاتی از رنگ، بافت و ظاهر سوژه به دست نمی‌دهد پس سعی کنید سوژه‌هایتان شکل قابل تشخیصی داشته باشند.

 

عکاسی ضد نور

 

۲. فلش را خاموش کنید

اگر دوربین خود را در حالت خودکار قرارد داده اید احتمالا در چنین شرایطی از فلش استفاده خواهد کرد و این اتفاق عکس ضدنور را خراب می‌کند. در واقع شما می‌خواهید نور جلوی سوژه تا حد امکان کم باشد پس برای این منظور باید حواستان باشد که به واسطه فلاش نوری به سوژه نرسد.

۳. نور را به درستی تنظیم کنید

وقتی نوبت به مرحله نورسنجی می‌رسد لازم است بسیاری از چیزهایی که تا کنون درباره عکاسی برای پروفایل معمول یاد گرفته اید را فراموش کنید و کمی متفاوت فکر کنید. عکاسی تبلیغاتی یک راه متفاوت اندیشیدن است. به جای آن که اساس نورسنجی را مقابل سوژه قرار دهید آن را بر اساس پشت سوژه جایی که نور بیشتری تابیده می‌شود تنظیم کنید. با وجود این که بهترین زمان و مکان برای گرفتن عکس‌های ضد نور در برابر نور خورشید در هنگام طلوع و غروب آن است اما هر نور روشنی برای این کار می‌تواند به کار گرفته شود.

۴. عکس خود را قالب بندی کنید

محل سوژه را در عکس طوری تنظیم کنید که علاوه بر قرارگرفتن در برابر منبع نوری مقدار کافی از پیش زمینه را هم در تصویر نشان دهد. در عین حال نکات مربوط به ترکیب‌بندی را نیز در خاطر نگه دارید.

۵. سوژه عکاسی ضد نور را متفاوت و بدون درهم ریختگی نمایش دهید

اگر بیشتر از یک سوژه در عکس ضد نور شما وجود دارد سعی کنید که آنها را مجزا از هم قرار دهید. مثلا اگر سوژه شما یک درخت و یک انسان است، در این حالت نباید انسان در مقابل درخت قرار بگیرد و یا حتی به آن تکیه دهد زیرا باعث می‌شود ببینده نتواند بین مرزهای دو سوژه تفکیک کند و در نهایت تصویر گیج کننده باشد.

اگر قصد دارید در خانه یا منزل عکاسی ضدنور انجام دهید، بهترین کار این است که سوژه در مقابل نورهای پنجره و یا درها باشد.برای شروع عکاسی ضد نور با موبایل، می‌توانید از برنامه‌های ویرایش عکس حاوی ابزارهای نورپردازی استفاده کنید.

 

عکاسی ضد نور

 
2 پاسخ
  1. غلامرضا فدایی گفته:

    مقاله‌ی ۵ گام آسان برای عکاسی ضد نور واقعاً عالی بود! واقعاً نکات مفیدی ارائه داده بودید که به من کمک کرد تا بتونم توی شرایط نور سخت، عکس‌های بهتری بگیرم. توضیحات شما درباره‌ی نحوه‌ی تنظیمات دوربین و استفاده از فلش هم خیلی به کارم اومد. به‌خصوص اینکه گفتید چطور می‌تونیم با استفاده از پس‌زمینه مناسب و تغییر زاویه، از نور اضافی جلوگیری کنیم، این موضوع خیلی به من انگیزه داد. حالا با این ترفندها می‌دونم چطور با چالش‌های عکاسی ضد نور کنار بیام. خیلی ممنون که این راهنما رو با ما به اشتراک گذاشتید!

    پاسخ
  2. s گفته:

    مقاله خیلی خوبی بود و واقعاً به من کمک کرد تا با تکنیک‌های عکاسی ضد نور بیشتر آشنا بشم. توضیحاتتون درباره تنظیمات دوربین و نحوه استفاده از نورهای پس‌زمینه خیلی کاربردی بود. فقط کاش بیشتر درباره اینکه چطور می‌شه تصاویر روشن‌تر و با وضوح بالاتر تو شرایط ضد نور گرفت، توضیح می‌دادین. به نظرتون چطور می‌شه از این تکنیک تو عکاسی روزمره استفاده کرد بدون اینکه تصویر بیش از حد تاریک بشه؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *