چگونه در عکس ها فتوژنیک بیافتیم؟

چهره فتوژنیک

فتوژنیک بودن به توانایی جذاب دیده شدن در عکس‌ها اطلاق می‌شود.

فتوژنیک یعنی چی؟

فتوژنیک یعنی چه؟ فتوژنیک بودن به توانایی جذاب دیده شدن در عکس‌ها اطلاق می‌شود. اینکه طبیعتاً زیبا باشید ارتباطی به فتوژنیک بودن در عکس‌ها ندارد. فتوژنیک بودن یعنی بدانید چطور بهترین حالت خودتان را به دوربین نشان دهید. این شامل تکنیک‌های اکتسابی می‌شود مثل علم مربوط به بهترین پس‌زمینه، نورپردازی و قرارگیری بدن.

سعی کنید تکنیک‌های زیر را طوری یاد بگیرید که جزء طبیعت وجودتان شوند و غیرارادی انجامشان دهید.
هرچه فرصت‌های بیشتری برای تمرین جلوی دوربین داشته باشید، بهتر است.
طبیعت دوبعدی عکس باعث می‌شود درک از عمق را از دست بدهیم؛ برای بعضی‌ها این باعث می‌شود چطور جذاب دیده شدن در دنیای واقعی را هم از دست بدهند.

 

فتوژنیک

 

چه کسانی فتوژنیک هستند؟

در عکاسی مفهوم خوش عکس بودن را فتوژنیک می گویند، یعنی کسی که ذاتا در ژن او چیزی است که می توان از او عکس خوب گرفت، یعنی این مسئله در «دی ان ای» شخص وجود دارد و این افراد چند ویژگی دارند که معمولا تشخیص آن برای عکاسان آسان است. وقتی یک عکاس در یک جمع حضور دارد به طور ناخودآگاه علاقه مند است از یک شخص خاص عکس بیشتری بگیرد، یک بخشی از این مسئله مربوط به زیبایی شخص می شود و بخش مهم آن این است که عکاس متوجه می شود وقتی از آن شخص عکس می گیرد او در جمعی که حضور دارد ارتباط صحیح تری با دوربین برقرار می کند که این یک مسئله کاملا حسی، درونی و روانی است به اصطلاح می گوییم از دوربین نمی ترسد و به راحتی با دوربینی که به او توجه می کند ارتباط برقرار می کند و از آن فرار نمی کند. ترس از دوربین فقط در بین انسان های عادی نیست؛ هستند چهره های سرشناسی در دنیا که از دوربین فراری اند و به هیچ وجه نمی توانند با آن ارتباط برقرار کنند و البته هستند آدم هایی که اصلا چهره و سرشناس نیستند اما به عنوان مثال در یک جمع فامیلی یا یک پیک نیک به قدری با دوربین راحت هستند که غیر قابل باور است.

 

لباستان اهمیت دارد.

 

عکاسی از مدل فتوژنیک
به لباستان اهمیت دهید. حتی اگر قرار نیست عکسی از شما گرفته شود، اینکه بدانید چطور خودتان را نشان دهید، میزان جذابیت شما را تعیین می‌کند. سبک لباس پوشیدن و رنگبندی لباس‌ها بر جذابیت فتوژنیک شما در عکس‌ها تاثیر می‌گذارد.

لباس‌های درست انتخاب کنید. رنگ در خوب بودن عکس مهم است. طرح‌های لباس بر ظاهر شما اثر می‌گذارد، مثلاً راه‌راه‌های افقی شما را پهن‌تر به نظر می‌رساند و پوشیدن لباس یکرنگ، باعث می‌شود تعریف‌نشده و بیش از اندازه آرام به نظر برسید. بهترین رنگ‌ها رنگ‌های خنثی و جامد است.

رنگ‌هایی برای لباستان انتخاب کنید که مناسب شما باشد. بعضی رنگ‌ها با بعضی رنگ‌پوست‌ها جور است درحالیکه بعضی دیگر اصلاً به آن رنگ‌پوست نمی‌آید. همچنین رنگ موهایتان را هم باید در نظر داشته باشید.
از رنگ‌های قرمز، سیاه و سفید خودداری کنید. دوربین‌های دیجیتال با این سه رنگ مشکل دارند و کانتراست بالایی از آنها نشان می‌دهند.
نکته: این فقط برای دوربین‌هایی که روی “اتوماتیک” تنظیم است صدق می‌کند. دوربینی که روی اتوماتیک تنظیم است به جای فرد عکاس فکر می‌کند. عکاس حرفه‌ای دوربین خود را خیلی خوب می‌شناسد و می‌تواند بهترین قرمز، سیاه و سفید را تنظیم کند و برای هیچ رنگی که انتخاب کنید مشکل نخواهد داشت. فقط دقت کنید عکاس به صورت دستی “white balance” دوربین را تنظیم کرده باشد.

 

صورت و آرایشتان اهمیت دارد.

عکاسی دوربین فتوژنیک
به صورت و آرایشتان اهمیت دهید. کارهای زیادی برای بهتر کردن آنچه ذاتی به شما داده شده است می‌توانید انجام دهید. اصلاح کردن عیب و ایرادهای عمومی برای عکس خیلی مهم است.

لکه‌های پوستتان را بپوشانید. یک نکته بد درمورد عکس این است که چون عکس تصویر یخ‌زده از یک لحظه شما در زمان است، نمی‌تواند همه ویژگی‌های خوب شما را نشان دهد. نکته خوب عکس هم این است که می‌توانید خیلی راحت خیلی ایراداتی که دوست ندارید را پنهان کنید. مراقب رنگ آرایشتان باشید: رنگ‌های آرایش در عکس غلیظ‌تر می‌شوند. مدلینگ عکس تکنیک‌ها و اصول خاصی دارد که از زیبا دیده شدن در حالت عادی متفاوت است.
کمتر از برق (شاین) استفاده کنید. خیلی مهم است که در ناحیه بینی و پیشانی از برق استفاده نکنید. این مسئله در روزهای گرم اهمیت بیشتری دارد زیرا حتی سرمایی‌ترین ما ممکن است جلوی لنز دوربین کمی عرق کند.
از آرایش برای پوشاندن قرمزی روی پوست که در عس‌ها بدمنظره می‌شود، استفاده کنید.
عکس درواقع شکل یک چیز را ثبت نمی‌کند بلکه آن را از طرح‌های نور و سیاه مشخص می‌کند. سایه زدن با آرایش (که قوانینی دارد) می‌تواند یک صورت بدون شکل و نازیبا را زیبا نشان دهد به شرط آنکه بتواند تضاد خوبی با نور و سایه واقعی ایجاد کند.
برای از بین بردن قرمز شدن چشم در عکس‌ها از تکنیک eye drop در فتوشاپ استفاده کنید. خیره شدن به یک منبع نور برای چند لحظه مردمک چشم شما را کوچکتر کرده و احتمال قرمز افتادن چشم را کمتر می‌کند (بااینحال به نور خورشید خیره نشوید!). اگر در فرایند عکس گرفتن، کمی آماده‌سازی‌ وجود دارد، بهتر است به نور فلش خیره نشوید زیرا مردمک‌های بزرگ جذاب‌تر هستند.
موهایتان را خوب شانه کنید. موهای شل و وارفته یا وز شده در عکس بسیار بد دیده خواهد شد. از طرف دیگر، نباید موها را صاف به پشت سر دم‌اسبی بست یا شانه کرد.

 

تعادل صورتتان را حفظ کنید.
به صورتتان در آینه نگاه کنید. این آن صورتی نیست که در عکس خواهد افتاد. حالا به انعکاس خودتان خیره شوید. بعد از چند دقیقه صورتتان به ظاهر عادی خود می‌رسد. حالا ناحیه چشم‌هایتان را غیرفعال کنید و ناحیه لب‌ها را فعال کنید. دندان‌هایتان را قفل نکنید. فقط کافی است که فک بالا و پایینتان روی هم قرار گرفته باشند.

اگر با دهان باز لبخند می‌زنید، نباید اجازه دهید لب بالایی‌تان قسمت زیادی از لثه‌هایتان را نشان دهد. اگر پوستتان تیره است باید حتماً لبخند بزنید و دقت کنید که لبخندتان کوچک باشد. در عین حال، کمی گوشه‌های چشمتان را جمع کرده و ابروهایتان را بالا ببرید. این تمرین را هر روز جلوی آینه انجام دهید. ظرف یک ماه برایتان به عادت تبدیل شده و هر بار که کسی خواست از شما عکس بگیرد، همانطور لبخند خواهید زد. چگونه خوش عکس باشیم هم از سوالات روز است.

 

هشدارها
از به زبان آوردن کلمه “سیب” یا هر چیز دیگر خودداری کنید. این کار لبخندی مصنوعی روی صورتتان ایجاد می‌کند. از تکنیک افکار خوب و شاد استفاده کنید.
مطمئن شوید که عکس‌هایتان شبیه خودتان شود. این تکنیک‌ها کمکتان می‌کند بتوانید زیبایی طبیعی خود را جلوه‌گر کنید اما اگز بیش از اندازه روی عکس‌هایتان کار کنید باعث می‌شود شبیه کسی باشید که نیستید. عکس شما باید به درستی نشان‌دهنده خود واقعی شما باشد.
تو دادن و سفت کردن شکم باعث می‌شود زیبا و جذاب به نظر نرسید زیرا دنده‌هایتان از زیر بلوزتن نمایان خواهند شد. بدتر اینکه باعث می‌شود صورتتان حالتی ناراحت و تحت فشار پیدا کند.
کمی پایین انداختن سر بیشتر اوقات موجب ایجاد غبغب می‌شود تا اینکه آن را پنهان کند.

2 پاسخ
  1. فرناز مجیدی گفته:

    مقاله‌ی چگونه در عکس‌ها فتوژنیک بیفتیم؟ واقعاً عالی بود! نکاتی که درباره‌ی حالت‌های صورت و ژست‌ها گفتید، به شدت به من کمک کرد تا در عکس‌ها بهتر به نظر برسم. مخصوصاً وقتی اشاره کردید که باید از نور طبیعی استفاده کنیم و به زوایای مختلف نگاه کنیم، این‌ها باعث شد که بفهمم چطور می‌تونم خودم رو به بهترین شکل نشون بدم. همچنین، روش‌هایی که درباره‌ی لبخند زدن و انتخاب لباس مناسب مطرح کردید، برای من خیلی کارآمد بود. حالا دیگه می‌دونم چطور می‌تونم با رعایت این نکات، عکس‌های فوق‌العاده‌ای بگیرم. ممنون از شما برای این راهنمایی‌های کاربردی!

    پاسخ
  2. sadeg گفته:

    مقاله خیلی خوبی بود و توضیح دادین که فتوژنیک بودن چطور به ظاهر عکس‌ها بستگی داره. جالب بود که فهمیدم این ویژگی بیشتر به نور و زاویه‌ها ربط داره تا فقط به چهره. فقط کاش بیشتر درباره تکنیک‌هایی که میشه برای بهتر دیده شدن تو عکس‌ها استفاده کرد توضیح می‌دادین. به نظرتون چطور می‌شه تو عکاسی فتوژنیک بودن رو بیشتر به نمایش گذاشت؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *