انواع تجهیزات نورپردازی در عکاسی

برای حصول رضایت از عکاسی ضمن آشنایی فنی با دوربین، شناخت نور نیز الزامی می باشد. برای ثبت عکس از سوژه های مختلف می توان هم از نور طبیعی و هم مصنوعی استفاده کرد. در استودیو های عکاسی برای عکاسی از تجهیزات نورپردازی مختلفی استفاده می شود. در این نوشتار ویزوریو انواع تجهیزات نورپردازی در عکاسی را از کتاب عکاسی پیشرفته اثر مایکل لنگفورد را برایتان تهیه کرده است. امیدواریم مفید واقع شود.

انواع تجهیزات نورپردازی

بیشتر نورپردازی های عکاسی با فلاش انجام می شود. فلاش ها بسیار قوی، نسبتا سبک و خنک کار کن هستند. خیلی از کارها را می توان با فلاش خودکار انجام داد، اما فلاش استدویی کیت فلاش قابل حمل (پرتابل) و کیت فلاش قابل شارژ عملی ترین لوازم برای نورپردازی طبیعت بی جان، پرتره، پرتره گروهی، فضاهای داخلی و خارجی هستند.

جعبه تغذیه (یک پارچه)

انواع تجهیزات نورپردازی

جعبه تغذیه (پاور پک) یا سیستم یک پارچه (مونوبلوک) قدرت مورد نیاز هدهای فلاش جداگانه را تولید می کند. آن ها شامل خازن هستند که برق را با ولتاژ بسیار بالا ذخیره می کنند تا بتوانند چند کله گی های فلاش را روشن کنند. جهبه تغذیه را می توان به صورت معلق از سقف استدیو در یک شبکه بندی نور آویزان کرد یا بر پایه ای روی کف قرار داد. قدرت آن بر اساس وات ثانیه یا ژول است. یک جعبه نسبتا قوی با توان روشن کردن سه فلاش باید حدود 3000 وات ثانیه باشد. یک جعبه متقارن قدرت را به طور مساوی بین کله گی ها تقسیم می کند. یک جعبه نا متقارن امکان تقسیم غیر یکسان را در کله گی ها دارد.

کله گی فلاش شامل یک لوله فلاش است، یک لوله شیشه ای از گاز زنون، که وقتی ولتاژ بالای رسیده از جعبه تغذیه از میان آن عبور کند، نور ساطع می گردد ( فلاش می زند) لوله فلاش دور یک لامپ مدل است، یک منبع نور تنگستن نسبتا قوی که می تواند پیوسته روشن باشد تا کیفیت و پخش نور فلاش را قابل دیدن سازد. کله گی فلاش دارای یک جای اتصال برای قرارگیری مهارکننده های نور است. رفلکتور (منعکس کننده)، بارن در (چهاردر)، اسپات قابل فوکوس، اسنوت (مخروطی)، لانه زنبوری، اسپات مشبک، چتر و محفظه نور نرم.

تک سر

یک تک سر (مونو لایت) ترکیب جعبه تغذیه و کله گی فلاش است. تراکم قطعات آن اجازه نمی دهد که به اندازه ترکیب جعبه تغذیه قدرت داشته باشد. قدرت آن ها معمولا 250-500 وات ثانیه است. مزیت تک سرها سبکی نسبی و قابلیت حمل آن ها است. انواع تعدیل کننده های نور نیز بر روی آن ها قابل نصب است.

لانه زنبوری یا مشبک نوری

مشبک فلزی به شکل لانه زنبور که نور زنبوری را در محدوده باریکی جمع می کند. هر چه حجره های لانه زنبوری ریزتر و بلندتر باشند محدوه نور متمرکز تر (فوکوس تر) می گردد.

انواع تجهیزات نورپردازی

 

بازتابنده_نشت گیر، زاویه باز، فلاد، فلاد درپوش دار

بازتابنده (رفلکتور) نور فلاش را هدایت می کند. بازتابنده نشت گیر (رفلکتور اسپیل کیل) معمولا به عنوان رفلکتور استاندارد با کله گی عرضه می شود. بازتابنده نشت گیر (رفلکتور واید انگل) کرومی، پهن تر و کوتاه تر است و زاویه پخش نور بسیار بازتری دارد. فلاد پهن تر است و احتمال دارد با یک درپوش برای پوشاندن لوله فلاش و لامپ مدل عرضه شود. این امر اطمینان می دهد که نور بازتاب منفرد یک منبع نور متوسط است نه ترکیبی از منبع نور کوچک فلاش و منبع نور متوسط رفلکتور که دو سایه حاشیه بدهد.

اسنوت چیست؟

ابزار الحاقی مخروطی شکل برای باریک تر کردن محدوده ی نوری.

 

انواع تجهیزات نورپردازی

چتر

یک چتر منعکس کننده به کله گی فلاش نصب می شود تا نور را به سوی موضوع بازتان دهد. چتر نقره ای از همه موثر تر است اما نور را بسیار باریک تر از چتر سفید متمرکز می کند. بعضی چترها طلایی رنگ شده اند تا نور گرم تری ارایه دهند. چتر منتقل کننده از مواد سفید نیمه شفاف ساخته می شود. کله گی فلاش از میان آن نور عبور می دهد تا منبع نور نسبت به موضوع بزرگ تر شود. مقداد زیادی نور از چتر منعکس و در اطراف پخش می شود که خود به عنوان یک منبع نور دوم پر کننده عمل می کند.

 

انواع تجهیزات نورپردازی

محفظه نور نرم

محفظه مستطیل شکل سبک با فضای داخلی منعکس کننده و رویه جلویی نیمه شفاف. نور کله گی فلاش وارد محفظه می شود، آن جا منعکس و پخش می گردد تا تبدیل به منبع نور متوسط شود.

بانک نور

بانک نور یک محفظه نور نرم (سافت باکس) بزرگ است.

پرچم

پرچم (فلگ) به هر شی ای می گویند که مانع پخش نور به محدوده های ناخاسته گردد.

بارن در (Barn Door)

دریچه های فلزی مفصلی که بر روی رفلکتور نصب می گردند تا امکان هدایت نور بیشتر فراهم آید و از نشتی نور جلوگیری شود.

 

انواع تجهیزات نورپردازی

 

اسکریم

اسکریم نوری یک پرچم نسبتا نیمه شفاف برای کم کردن قدرت پخش نور است.

اسپات قابل فوکوس

یک ابزار الحاقی شامل لنز برای متمرکز کردن نور فلاش به صورت دایره کامل، یا عبور نور فلاش از میان اشکال در آورده بر تیغه های سیاه (گوبوهای فلزی) برای ایجاد سایه های نوری آن اشکال.

اگر قصد خرید لوازم برای آتلیه یا استدیو دارید قیمت تجهیزات نورپردازی عکاسی برای پروفایل در بازار متفاوت است و انواع مختلفی از آن ها با برندهای مختلف موجود می باشد. شما می توانید با افرادی که در این زمینه تجربه کافی دارند مشورت کنید یا با چک کردن سایت های مختلف که در زمینه فروش تجهیزات عکاسی خیابانی فعالیت دارند به پرسش های خود در زمینه خرید تجهیزات عکاسی پاسخ دهید.

2 پاسخ
  1. نوشین خانی گفته:

    مقاله‌ی انواع تجهیزات نورپردازی در عکاسی فوق‌العاده بود! واقعاً نکات مفیدی درباره‌ی انواع نورها و کاربردشون تو عکاسی ارائه داده بودید. توضیحات شما درباره‌ی فلاش‌های اکسترنال و دیفیوزرها به من کمک کرد تا بفهمم چطور می‌تونم نور رو بهتر کنترل کنم و عکس‌های زیباتری بگیرم. همچنین، اینکه چطور از نور طبیعی و مصنوعی به‌خوبی استفاده کنیم هم واقعاً جالب بود. حالا با این اطلاعات، می‌دونم چطور می‌تونم تجهیزات نورپردازی رو انتخاب کنم و باهاشون خلاقیت بیشتری توی عکاسی‌ام داشته باشم. خیلی ممنون که این مطالب رو با ما به اشتراک گذاشتید!

    پاسخ
  2. sadeg گفته:

    مقاله خیلی خوبی بود و توضیحات کاملی درباره تجهیزات نورپردازی دادید! واقعا کمک کرد که بفهمم برای هر نوع عکاسی به چه تجهیزاتی نیاز دارم. نکاتتون درباره انتخاب منبع نور مناسب و استفاده از رفلکتور خیلی کاربردی بود. فقط کاش بیشتر درباره نحوه استفاده از این تجهیزات توی محیط‌های مختلف توضیح می‌دادید. به نظرتون برای عکاسی در فضای داخلی، چه نوع نورپردازی بهترین نتیجه رو می‌ده؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *