تاریخچه و اصول عکاسی مدلینگ و فشن
طراحان مد اولین گروهی هستند که در یک پروژه مدلینگ شروع به کار می کنند. آنها با طراحی انواع پوشاک ، کیف و کفش ، زیورآلات و هزاران محصول دیگر که امروزه در کیفیت زندگی بشر از اهمیت بسزایی برخوردارند، می توانند خلاقیت و زیبایی را در هم بیامیزند. یک طراح مد به وسیله عکاسان خبره و کارآزموده برای به نمایش در آوردن طرح های خود و ارائه کارهایش به تولیدکنندگان و جلب نظر آنها از عکاسی فشن استفاده میکند و از عکس های گرفته شده در تبلیغات و بازار کاری استفاده میکنند .
فشن یکی از شاخه های عکاسی محسوب میشود . که در آن طرح های ارائه شده بدست طراحان ماهر به همراه مدل عکسبرداری می شود. این شاخه از عکاسی بسیار جالب و پر محتوا است .در این نوع شاخه از عکاسی که نوعی از عکاسی تبلیغاتی نیز محسوب می شود .برندهای مختلف پوشاک از مدل های معروف و مشهور برای تبلیغات برند خود استفاده میکنند. که خود عکاسی تبلیغاتی نوعی عکاسی مدلینگ نیز محسوب می شود.
عکاسی فشن در بیشتر وقت ها نیاز به تجهیزاتی دارد.: رفلکتور , سافت باکس , فلش های چتری و … همچنین عکاسی مادلینگ به لنزهای زوم در حدود 70 تا 210 نیز نیاز دارد.
لوکیشن برای عکاسی فشن بسیار حائز اهمیت می باشد. که بهترین محل را با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید. مانند برف , کویر , کوه , باغ یا عمارت , و یا داخل استودیو و … انتخاب لباس شما نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. که باید با توجه به مد سال و علاقه شما باشد.
اصول عکاسی فشن
- به یاد داشته باشید که اساس کار در عکاسی فشن، در مورد لباس، مد و زیبایی است. پس تمام تمرکز خود را روی این نکته بگذارید.
- در این مدل عکاسی باید با اعتماد به نفس عمل کنید و مدل ها را به سمت و سوی دلخواه هدایت کنید.
- بنابراین اضطراب و استرس را کنار گذاشته و با دقت کار خود را ادامه دهید. قبل از شروع عکاسی، هدف را از پیش تعیین کرده و تکنیک ها و زوایای مختلف را در ذهن خود مرور کنید.
- لوازم مورد نیاز از جمله سه پایه دوربین، لباسها و غیره را حاضر کرده و با درمیان گذاشتن هدف تان با سوژه، کاری کنید که احساس راحتی داشته باشد.
- اگر تمرکز عکاسی روی لباس است، از آرایش صورت و مو برای جلوه دادن به لباس استفاده کنید، همین طور برعکس.
- برای ایده گرفتن برای ژست مدلها، می توانید از آخرین شماره مجلات مد مردان و زنان استفاده کنید. ژست های جدید و جذاب را امتحان کنید.
- در آتلیه عکاسی می توانید عکسهای خوبی در این زمینه بگیرید. چراکه شرایط نور را به دلخواه تنظیم کرده و از ایجاد سایه های ناخواسته جلوگیری می کنید.
- اگر یک استودیوی مجهز ندارید، می توانید یک اتاق کوچک در منزل تان را آماده کنید و با ایجاد یک صفحه سفید در پشت زمینه، محیطی ایده آل را آماده کنید.
- اگر جلوه ای تحریک کننده و فریبنده را می خواهید، آرایش تیره و سنگین و مدل موی کار شده به کار شما می آید.
تاریخچه عکاسی مدلینگ و فشن
در سال ۱۸۲۲ مخترعی فرانسوی در ۵۷ سالگی توانست نختسین تصویر تثبیت شدهٔ دائمی را تولید کند. نخستین کار بر جای مانده از او به ۴ سال بعد از این تاریخ مربوط میشود. نیپس بعدها با یک عکاس جوان تر به نام لوئی ژاک ماندداگر (۱۷۸۹-۱۸۵۱) که طراح دوربین عکاسی پیشرفته تری بود به همکاری پرداخت.
پس از ۱۰ سال دستگاه داگرئوتیپ ساخته شد. این دستگاه که تصویر مثبت تولید میکرد در سال ۱۸۳۹ به نمایش گذاشته شد و بدین ترتیب عصر عکاسی آغاز گردید.
اگر پرسیده شود عکاسان اولیه با چه انگیزهای فعالیت میکردند میتوان در پاسخ به این سؤال چنین گفت که آنان در جستجوی یک محمل هنری بودند نه در اندیشهٔ دست یافتن به ابزار یا دستگاهی مفیدبرای عرضه به بازار باشند .
نخستین عکس پرتره گرفته شده تصویر رابرت کارنلیس، متعلق به ۱۸۳۹ میلادی (۱۷۵ سال پیش). عکس توسط خود رابرت کارنلیس گرفته شده است.و همچنین نخستین عکس مد شناخته شده در جهان به تاریخ سال 1850میلادی در دادگاه ناپلیون سوم برمیگردد ، اما تا اوایل قرن 20 این شاخه از عکاسی به عنوان یک هنر عمومی در بین مردم ناشناخته بود .
نخستین مجلات مد ،هارپر بازار و ووگ برای نشان دادن لباسها از قرار دادن آنها در دست استفاده میکردند .نخستین نشانه های این هنر همراه با گسترش مد در بین عموم مردم دیده شد.
تا زمانی که Condé Nast با استخدام بارون آدولف مایرد (آلمانی، 1868-1946) در سال 1913 پرتره هایی از مدل ها ، هنرمندان و اشراف برای وگ گرفت و این عکسها آغازی بود برای عکاسی فشن و یکی از همین عکسها به عنوان عکس سرمقاله مجله ووگ مورد استفاده قرار گرفت.
امروزه با پیشرفت صنعت مد و فشن در کنار عکاسی ، سبب خلق آثاری زیبا در هنر عکاسی و در جهت پیش برد تبلیغات و بازاریابی و که نتیجه آن ارتقاء فروش برندهایی در جهان شده است .
عکاسی مدلینگ یکی از محبوب ترین سبکهای عکاسی پرتره است که در آن نهایت خلاقیت از لحاظ تکنیکهای عکاسی و نورپردازی ، ادیت ، پز و ژست سوژه ، ترکیب بندی و سایر موارد کلیدی یک عکس خوب را بصورت خلاقانه همراه دارد .بدون شک تکنیک و هنر عکاس در این سبک از عکاسی و طراحی ژرنال و کاتالوگ برندها اولین ویژه گی ا ست که در کنار زیبایی و محبوبیت مانکنها چشم نواز بینندگان است .
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!